Få kontroll og sikkerhet med BankID

Signatur på ark kan noen ganger være krevende og risikofylt. Hvis det som skal signere skal sende som post, må dokumentet muligens innom en printer? Har du mye informasjon og kanskje sensitiv data er det veldig synd hvis dette havner på avveie. I disse tilfellene anbefaler vi å bruke BankID når dere skal signere.

Trygt og tidsbesparende med BankID

Uansett hvor mottager befinner seg kan du enkelt sende et dokument med henvisning til signering i BankID. Sendte du tidligere i post, tok dette tid, men du risikerte også at posten kunne komme på avveie, eller at utskriften ble gjenglemt på printeren. Med BankID er det kun mottaker og sender som ser dokumentet. Signering av BankID har samme verifisering som tradisjonell signatur. Du unngår derfor papirer på avveie, du sparer tid og du har det juridiske under kontroll.

Når bør du bruke BankID?

BankID kan fremstå som noe mer byråkratisk og tungvint enn en enkel signatur. Er det en signatur til fredagens vinlotteri, eller en booking til den lokale restauranten vil sannsynligvis BankID føles som litt voldsomt. Har du derimot en ansettelseskontrakt, husleiekontrakt eller andre tyngre dokumenter anbefaler vi bruk av BankID.

Lett tilgjengelig i det digitale arkivet

Du kan legge alle signerte dokumenter i Adminkits dokumentarkiv. Der er det enkelt å lagre og kontrakter, protokoller og andre dokumenter ligger lett tilgjengelig for de som har fått rettigheter til å hente dem ut.   

Hvis du i tillegg sørger for å ikke skrive ut den signerte kontrakten, men kun lagrer den digitalt, bidrar du til et kraftig kutt i bruken av papir samtidig som du sikrer personopplysninger; vinn-vinn!

Les mer om lagring av persondokumenter, felles dokumentarkiv og digitalsignering.