Kystens mathus er kunder av Adminkit

Ugyldige arbeidskontrakter sendte Kystens Mathus ut på leting etter HR-system

Arbeidstilsynet dukket en dag opp på døra og stadfestet at Kystens Mathus hadde ugyldige arbeidskontrakter. Dette sendte daglig leder, Lasse Wangberg, ut på jakt etter et HR-verktøy som kunne sikre gyldige kontrakter. Det var slik han fant Adminkit.

Kystens Mathus er et restauranthus i Tromsø med Skirri Restaurant og Dragøy Fiskebutikk. Restauranten har fokus på lokale råvarer, mens Dragøys fokus på lokal fanget fisk og skalldyr er et stort trekkplaster. I høysesongen strømmer det kunder inn dørene, og da er behovet for ekstrahjelp stort.

På årsbasis har vi sikkert 80 personer som er inne og jobber. 15 av dem er faste ansatte, og resten av dem er ekstrahjelp.

Som i så mange andre små og mellomstore bedrifter, er det i Kystens Mathus daglig leder som har ansvaret for de fleste HR-oppgaver. Dette inkluderer ansettelser og arbeidskontrakter.

Selv om Kystens Mathus altså bare har 15 ansatte, tårner arbeidskontraktene seg opp med alle ekstrahjelpene. Da er det ikke bare enkelt å holde tunga rett i munnen. Lasse Wangberg fikk stadfestet at arbeidskontraktene som Kystens Mathus benyttet var ugyldige.

 

Arbeidstilsynet kom på besøk

Opplevelsen sendte den daglige lederen rett ut på jakt etter en bedre løsning. Det var her Lasse støtte på Adminkit. I et mylder av forskjellige HR-systemer, løser Adminkit flere av de pressende oppgavene med personaladministrasjon på en enkel og rimelig måte.

Jeg fikk Arbeidstilsynet på besøk, og de mente at arbeidskontraktene som vi hadde da ikke var gyldige.

I en hektisk hverdag med mange oppgaver, ble det klart at den daglige lederen trengte støtte i HR-arbeidet. Adminkits verktøykasse hjelper flere små og mellomstore bedrifter med å komme i mål med enkle personal og dokumenthåndtering.

Det kan være vanskelig å finne tid til å holde styr på alle disse oppgavene i en hektisk arbeidshverdag. Som daglig leder skal man gjerne ha mange andre ting gjort enn det administrative. Verktøykassen fra Adminkit hjelper deg med å spare tid. Det er spesielt arbeidskontraktene som Lasse Wangberg har dratt stor nytte av.

Les også: Nå kan vi bruke tiden på kundene, ikke på administrasjon

 

Fra utdatert Word-dokument til moderne løsninger

Kystens Mathus brukte tidligere et Word-dokument som ble opprettet i 2016 for arbeidskontrakter. Her fylte den ansatte inn navn og nummer. 

Ikke bare var arbeidskontraktene ugyldige, men de var altså lite organiserte. Det er typisk at arbeidskontrakter i Word-dokumenter drukner i interne mappestrukturer. Da må de ansatte kontakte daglig leder og spørre om tilgang til egen arbeidskontrakt.

Den moderne løsningen fra Adminkit sikrer at både daglig leder og ansatte til enhver tid har tilgang. Daglig leder kan se alle arbeidskontrakter, mens den ansatte bare ser sine egne kontrakter.

Vi bruker Adminkit for å samle alt på en plass. Det ligger på serverne til Adminkit, og jeg har tilgang til dem hele tiden. I forhold til arbeidskontrakter er det greit å ha dem ferdige. Du bare fyller inn navn og nummer, og så signeres det på e-post.

Les også: Draga opplevde fordelene ved Adminkit

 

Kystens Mathus er et restauranthus i Tromsø med Skirri Restaurant og Dragøy Fiskebutikk. Restauranten har fokus på lokale råvarer, mens Dragøys fokus på lokal fanget fisk og skalldyr er et stort trekkplaster.

I høysesongen strømmer det kunder inn dørene, og da er behovet for ekstrahjelp stort.